VrouwEnHart

VrouwEnHart.nu!

**Nog geen herstart**

Dansen om je lichaamssignalen te leren kennen,

om vertrouwd te raken met de vele ritmes van je Hart.

Je Hart is het kloppende middelpunt van je lichaam, van je bestaan, van je emoties, je wijsheid, je intuïtie. Je hart geeft voeding en zuurstof. Je hart 'voelt', ervaart en reageert.
Je hart is zo bijzonder dat het reageert bij stress, spanning of emoties door bijvoorbeeld sneller te kloppen, soms een slag over te slaan of met een onregelmatig ritme. Het kan ook zijn dat er geen emotie of stress is, als er wél een overslag is, ritme verandering, of ander raar gevoel rond je hart. Je hart kan zelf niet aangeven of er ergens op een bepaalde plek een vernauwing of probleem is. De enige manier om aan te geven dat er iets is, doet je hart door pijngevoelens uit te stralen naar andere gebieden van je lichaam. Hoe weet je nu of je een hartklacht hebt, of dat er iets anders is?

Het dansen van de 5Ritmes® ondersteunt je in het leren kennen en herkennen van jouw lichaamssignalen bij stress, spanning en emoties.
Je leert te vertrouwen op lichaamssignalen en mogelijkheden van je hart.

VrouwEnHart.nu! is voor jou als je verder wilt met bewegen na de hartrevalidatie. Ook als je geen hartrevalidatie gevolgd hebt en wel (behandelde, stabiele) hartklachten hebt, ben je welkom.

Dag & Tijd:
Locatie:
vrijdagmorgen 10:30 – 12:00 uur
Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Kosten: € 15 per les
Serie van 6 lessen:   € 85 
Serie van 10 lessen: € 125
Aanmelden voor de eerste les is nodig!

** herstart najaar 2020 **

Ons vrouwenhart is bijzonder.
Laten we samenkomen,
onderzoeken en vertrouwd raken met ons hart.

Intake

Voorafgaand aan de lessen vind ik het fijn en belangrijk om te weten wie je bent, welke klachten je hebt, hebt gehad. Welke medicijnen je eventueel nog gebruikt.
En wat je vraag is, je verwachting, je verlangen.

Ben je onbekend met de 5Ritmes, dan is het fijn om eerst een les te volgen om te voelen wat deze vrije vorm van bewegen, dansen voor je kan betekenen.
Voel je na de eerste les dat je doorwilt, dan plannen we een outdoor intake gesprek.
Outdoor; buiten wandelen. "Weer en geen weer'.
Wandelen omdat ik tijdens de wandeling een indruk krijg van je inspanningsvermogen.
Je ademhaling, je bewegingsmogelijkheden.

Tijdens de intake maken we helder welk doel, of welke doelen je voor ogen hebt.

Borgscore

Tijdens de sessie's gebruiken we de "Borgscore". De Borgscore wordt gebruikt om de mate van inspanning en de moeite die het kost aan te geven. Aan de hand van deze score kunnen we 'meten' of je op een goed inspanningsniveau zit. Vooral de dagen na de sessie's zijn belangrijk om te voelen of de dans te zwaar voor je was, of dat je nog meer had kunnen geven.
Door tijdens en na je dans te voelen op welk inspanningsniveau je zit, je Borgscore te benoemen, leer je meer en meer je eigen grenzen verkennen en je uithoudingsvermogen vergroten.